High5

Peter Nijsen

Peter Nijsen

Peter Nijsen is geboren in 1967 en woont in Zuid-Holland.

Hij kwam begin jaren '90 zonder enige kennis, en dan ook echt zonder kennis, in een fotografiebaan terecht. Puur toeval. Na een jaar kocht hij zijn eerste camera, een Olympus Trip 35. Point and shoot. Hij heeft er nog wel eens heimwee naar. Via via kon hij aan een Leica komen en met wat financiële hulp, kocht hij die ...

Bien Schols

Bien Schols

Bien Schols woont in Amsterdam en fotografeert sinds 1,5 jaar op straat.

Vraag 1: waarom doe je straatfotografie?

1,5 jaar geleden kreeg ik van een klant waarvoor ik de social media deed een Canon 100D als betaling. Ik ben meteen de straat opgegaan. Ik vind de interactie met mensen boeiend. Of ze schrikken van mijn lens (boos hoofd) of ze gaan er helemaal voor staan (blije kop). Meestal hebben de mensen die ik schiet het niet door.

Gordon Meuleman

Gordon Meuleman

Gordon Meuleman werd geboren in 1987 en fotografeert sinds 2009. Sinds 2010 is hij actief met straatfotografie. Hij fotografeert met een Olympus OM-D E-M1 Mark 2 en noemt zichzelf autodidact .
Vraag 1: waarom doe je straatfotografie?

Straatfotografie is, in mijn optiek, de meest eerlijke vorm van fotografie. Grappend heb ik het wel eens over journalistiek zonder nieuwswaarde...

Bas Bogers

Bas Bogers

Bas Bogers is geboren in Nijmegen in 1966. Hij woont in Den Haag en fotografeert sinds 2005. Al vanaf het eerste begin doet hij aan straatfotografie. Hij gebruikt een handzame camera, die hij altijd bij zich heeft: Canon Powershot SX40 HS.

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

De drang om vast te leggen, om te bewaren, de tijd stil te zetten heeft mij ertoe gebracht om de straat te fotograferen ...
 

Erwin van Damme

Erwin van Damme

Erwin van Damme woont in Willemstad en is geboren in 1960. Hij fotografeert al 35 jaar (met onderbreking) en doet de laatste 2 jaar aan straatfotografie.  Hij gebruikt een Canon 5DMKII en een Fuji100T. Hij is in september dit jaar genomineerd voor de cultuurprijs van de gemeente Moerdijk en had een feature in de oktober uitgave van het online straatfotografie magazine EYE Photo Magazine. Hij werkt aan een lange termijn project: ” Faces of the Marketplace” waarin hij vlooienmarkten in Europa bezoekt en daar op een speciale manier candid portretten maakt van bezoekers.

Vraag 1: waarom doe je aan straatfotografie?

Ik kies voor de alledaagse gebeurtenissen, het gewone, omdat we die momenten al zo goed denken te kennen dat we er niet meer bij stilstaan.

Kristof Vande Velde

Kristof Vande Velde

Kristof Vande Velde  woon in Gent en is geboren in 1983. Zijn eerste straatfoto's dateren van eind 2013. Hij neemt de laatste twee jaar enkel nog foto's met een Ricoh GR omdat hij houdt van zijn snelheid en beperkte omvang. Hij is samen met straatfotografe Kristin Van den Eede en heeft zijn passie samen met haar ontwikkeld. Hun verhaal is een gedeeld verhaal, al heeft hun stijl zich het laatste jaar anders ontwikkeld. Kristof is  leerkracht in het middelbaar onderwijs en volgt zelf ook een opleiding fotografie aan de St-Lucasacademie in Gent.

Vraag 1: waarom doe je aan straatfotografie?

Omdat ik graag fotografeer en dit het enige genre is waarin ik me goed voel ...

Jeffrey De Keyser

Jeffrey De Keyser

Jeffrey De Keyser is geboren in 1984 in Kortrijk, woont in Gent en werkt als leerkracht in Brussel. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie en beeldcultuur in het algemeen, maar ruim twee jaar geleden is hij zich echt beginnen vastbijten in straatfotografie. Hij gebruikt momenteel een Fuji X100T, een handige compacte camera met snelle autofocus.

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

Ik doe aan straatfotografie omdat het een zeer uitdagende vorm van fotograferen is ...

Arjen Zwart

Arjen Zwart

Arjen Zwart woont in Istanbul en is geboren in 1957. Hij fotografeert bijna 30 jaar en doet al net zo lang aan straatfotografie. Voor zijn vrije werk gebruikt hij de analoge Leica M6 met een 35mm 2.0 objectief en een Olympus OM-1N met 28mm 2.8 objectief. Hij organiseert regelmatig workshops straatfotografie in Istanbul. Verder is hij co-creator van Dogfood, een tijdschrift gebaseerd op de filosofie van de Cynici voor fotografen. Daarnaast is hij gastdocent aan de Galata- fotografie school in Istanbul.

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

Het is heerlijk om gewapend met de camera op straat te schooien ...

Bouwe Brouwer

Bouwe Brouwer

Bouwe Brouwer (1977) woont in Sneek en fotografeert sinds 2013. In eerste instantie digitaal (Panasonic Lumix), maar tegenwoordig bijna alleen nog maar analoog (Canon AE1 en Olympus MUJ1). Zijn werk beweegt zich op de grens van documentaire fotografie en straatfotografie. Naast fotograaf is hij schrijver en is zijn werk gepubliceerd in tijdschriften en bloemlezingen in binnen- en buitenland.

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

Ik ben geïnteresseerd in verhalen. Niet alleen in woorden, maar ook in beelden ...

John Bastoen

John Bastoen

John Bastoen woont aan zee in Knokke-Heist (België) vlak bij de Nederlandse grens, dicht bij Sluis. Hij woont hier sinds zijn geboorte op 22 februari 1975. Fotograferen doet hij eigenlijk al zijn hele leven. Zijn eerste toestelletje kreeg hij rond zijn 9e jaar. Hij is zich meer gaan verdiepen in de fotografie zo'n 6 jaar geleden en volgde hiervoor een opleiding. Met straatfotografie is hij ondertussen anderhalf jaar bezig. Voor zijn straatfotografie gebruikt hij een systeemcamera van Sony (Sony a6000), voornamelijk met een groothoeklens.

Vraag 1: Waarom doe je aan straatfotografie?

Ik doe aan straatfotografie omdat het een unieke manier van fotograferen is....

Sandra Jonkers

Sandra Jonkers

Sandra Jonkers is geboren in 1974 en woont in Rotterdam. Ze fotografeert sinds 2011 waarvan ze de laatste drie jaar straatfotografie doet. Het afgelopen jaar is ze intensief met straatfotografie bezig. De apparatuur die zij gebruikt zijn een Canon 70D met een Tamron 24-70 mm f/2.8 en een scootmobiel (!)

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie

Toen ik kennismaakte met fotografie experimenteerde ik met allerlei vormen van fotografie. Ik kon mijn draai daarin niet echt vinden. Het was voor mij te saai ...

Ed van den Bergen

Ed van den Bergen

Ed van den Bergen is geboren in 1956 en woont in Hulst. Zijn vader had een mooie meetzoekercamera. Fotografie had voor hem iets betoverends. Hij wilde ook een camera. Die kreeg hij. De resultaten waren bedroevend. Hoofden die ontbraken, of voeten, of hele personen.

Vraag 1: waarom doe je straatfotografie

De zotheid van het bestaan ligt vooral op straat. Het mooie van straatfotografie is dat je voortdurend verrast wordt. Je fantasie wordt er regelmatig overtroffen. Een onuitputtelijk bron van verwondering.

Patrick (Nis) Willems

Patrick (Nis) Willems

Patrick Willems (iedereen noemt hem gewoon Nis) is in 1984 afgeleverd in Tilburg. Hij fotografeert ongeveer 6 jaar. De eerste 2 jaar rustig natuurfotografie gedaan. Daarna wilde hij wat spanning en avontuur en is hij 3 jaar urbex fotografie op verboden terrein gaan doen. Hij doet nu ongeveer 1 jaar en 2 maanden aan straatfotografie ...

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie

Ik doe aan straatfotografie omdat ik zelf ook van de straat kom en graag alleen op straat wat rond doe slenteren ...

Nico Ouburg

Nico Ouburg

Nico Ouburg is geboren in 1954 in Deil en woont nog steeds in dezelfde gemeente in Meteren. Hij fotografeert al sinds zijn jeugd. De fotografie heeft lang op een laag pitje gestaan, doordat hij fanatiek aan wielrennen en ook wedstrijdrijden heeft gedaan. Sinds de aanschaf van een digitaal toestel in 2005 heeft hij zijn hobby echt opgepakt en dat is nu uitgegroeid tot een ware passie ...

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

Ik noem mijzelf ook wel een mensenfotograaf. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd mensen geprobeerd te fotograferen en voelde me daarin bevestigd toen ik Ed van der Elsken ontdekte ...