Jeske Giesen

Jeske Giesen is geboren in 1974 en woont in Boxtel. Zij fotografeert 15 jaar waarvan ze de laatste 2 jaar ook aan straatfotografie doet. Ze raakte pas echt gemotiveerd na het volgen van een workshop straatfotografie van Fokko Muller. Op straat gebruikt ze een Fuji X20 en haar telefoon. Ze zegt: “De wereld op straat is zo leuk, als je hem eenmaal door hebt…”

VRAAG 1: WAAROM DOE JE STRAATFOTOGRAFIE?

Ik hou van gewoontes van mensen, en die observeer ik graag. Mensen in hun gewone doen, die niet doorhebben dat ze gefotografeerd worden, leveren de leukste beelden op.

VRAAG 2: WAT MAAKT EEN STRAATFOTO INTERESSANT/MOOI VOOR JOU?

Een goede straatfoto raakt me, laat me glimlachen of geeft me twijfels van wat ik nu eigenlijk zie. Als een foto me langer dan 2 sec boeit dan is het voor mij een goede straatfoto.

VRAAG 3: WANNEER JIJ OP DE SLUITERKNOP DRUKT: WAT ZIET JOUW OOG DAN?

Ik wil humor zien, spanning, vreemde composities, ordinaire taferelen, maar vooral mensen die bezig zijn met hun alledaagse dingen.

VRAAG 4: WIE OF WAT INSPIREERT JE IN JOUW STRAATFOTOGRAFIE?

Martin Parr inspireert me enorm, door de ordinaire (betekenis van ordinair = gewoon/alledaags) situaties die zijn ogen zien. Verder zijn er een aantal leuke straatfotografie pagina’s op Facebook waar hele inspirerende foto’s geplaatst worden.

VRAAG 5: WAAR ZOU JE GRAAG EEN KEER GAAN FOTOGRAFEREN?

Op de huishoudbeurs of in een overvolle supermarkt net voor kerst. Dan zijn mensen op hun leukst ;-)

Meer werk van Jeske kan worden gevonden op Facebook.

Alle foto's zijn eigendom van Jeske Giesen.