Pim Geerts

Pim Geerts woont in Utrecht en is geboren in 1980. Hij fotografeert hobbymatig vanaf 2000 en werd in 2009 professional. Voor straatfotografie gebruikt hij wat hij op dat moment bij zich heeft.  De Ricoh GR als hij bewust op pad gaat of zijn 35mm digitale Canons als hij onderweg is naar een klus.


Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

Ik ben visueel ingesteld en heb geleerd snel te reageren op dingen om me heen. Dat is een handige kwaliteit op straat. Als iets me verrast, beetpakt, dan probeer ik dat gevoel gewoon vast te leggen. Omdat ik veel onderweg ben, schiet ik vaak op straat. Ik vind het leuk om mijn observaties te delen, zo heb ik inmiddels een vrij uitgebreid ‘straatfotografie’-portfolio.

 

Vraag 2: wat maakt een straatfoto interessant/mooi voor jou?

Wat iedere andere foto ook interessant maakt: spanning. Concreet: Uit een wereld die normaal gesproken onopvallend aan ons voorbij trekt, momenten trekken. “Dat zou mij nooit op zijn gevallen” vind ik een leuk compliment. 

Vraag 3: Wanneer jij op de sluiterknop drukt: wat ziet jouw oog dan?

Iets spannends of iets waar mijn mondhoeken van omhoog krullen. Of dat nou een samenspel is in compositie, (vreemd) gedrag van mensen, of mensen die elkaar toevallig ontmoeten in m’n kader en daar een onbedoeld spannende relatie aangaan. 

Vraag 4: Wie of wat inspireert je in jouw straatfotografie?

Josef Koudelka: ongekend hoe hij een sfeer neerzet in een beeld.
Trent Parke, de God van het licht. Waanzinnig wat deze man met licht en donker kan en daarmee sferen creëert (favoriete boek: Minutes to Midnight).
Siegfried Hansen met zijn absurd eenvoudig ogende, maar oh zo complexe composities en kleurcontrasten (boek: Hold the Line).

Vraag 5: Waar zou je graag een keer gaan fotograferen?

New York. Prijsschieten, toch? Of romantiseer ik het nu een beetje? Nooit van gekomen, misschien maar eens een ticket boeken.

Meer werk van Pim Geerts kan worden gevonden op Flickr.

Alle foto's zijn eigendom van Pim Geerts.