Huishoudbeurs

Straatfotografie op de Huishoudbeurs in Amsterdam? Jazeker, dit soort beurzen lenen zich uitstekend voor straatfotografie.

Zaterdag 27 februari ging ik met Jeske Giesen en Jeff Krol naar de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. We namen de trein en op de stations stonden dikke rijen vrouwen met trolleys in de aanslag. De trolleys zijn bedoeld om alle giveaways op de beurs te kunnen vervoeren. De beginnelingen nemen nog handtassen mee ...

Fantaserend over de beelden die ik op de beurs zou kunnen maken, dacht ik aan Martin Parr. Hij heeft vaker de gretige graaiende taferelen vastgelegd. Ik heb zelf deze beelden niet kunnen maken, domweg omdat er niet veel te graaien viel. Het publiek was gedisciplineerd, Nederlandse vrouwen zijn niet hysterisch op zo'n beurs blijkbaar.

In de middag werd het ontzettend druk en viel er in de gangpaden tussen de stands amper te lopen. Locaties als de toiletten, centrale hal en punten waar de bezoekers even uitblazen of een hapje eten, zijn dan ideaal om te fotograferen.

Ik heb me prima vermaakt en kwam met een paar interessante foto's thuis. Ik raad fotografen aan om een beurs te bezoeken met een paar bevriende fotografen. Ik heb veel lol gehad met Jeff en Jeske. We hebben regelmatig gelachen om de mensen en situaties die we zagen. 's Avonds gezellig een hapje gegeten op de Zeedijk. Kortom een geslaagde dag.

Hieronder een paar voorbeelden van mijn foto's.