High5

Martijn Meijerink

Martijn Meijerink

Martijn Meijerink is geboren in 1980 en woont in Groningen. Hij fotografeert zo’n 4 jaar, waarvan 4 jaar voornamelijk op straat. Doet wel eens wat anders in opdracht, maar focust zich vooral op straatfotografie. Hij gebruikt voor zijn straatfotografie een Fujifilm X100T. Voor het andere werk een Nikon D7100.

Vraag 1: waarom doe je aan straatfotografie?

Ik kijk van jongs af aan al naar andere mensen, de manier waarop ze zich gedragen, kleden en sociaal wenselijk zijn of juist niet.

Peter Kool

Peter Kool

Peter Kool is geboren in 1953 tijdens de watersnood te Hulst, Zeeuws-Vlaanderen. Hij is in 1973 over de grens gewipt om met een Belgische schone te huwen, met als gevolg dat hij nu in Oost-Vlaanderen woont. Hij doet passioneel aan fotografie, meestal straatfotografie, sinds 1980. Momenteel gebruikt hij hiervoor een Canon 5D en soms een Fuji X100.

Vraag 1: waarom doe je straatfotografie?

Ik fotografeer graag en heb destijds in de academie de straatfotografie ontdekt ...

Annemiek van der Werff

Annemiek van der Werff

Annemiek van der Werff is geboren in 1951 en woont in Alkmaar. Ze fotografeert sinds een jaar of tien fanatiek en eigenlijk vanaf het begin was het duidelijk dat straatfotografie haar ding is. Ze is sinds een jaar of twee overgestapt van Nikon naar de systeemcamera Panasonix Lumix GX7 en die bevalt haar geweldig. Objectieven: meestal de Panasonic 20mm f/1.7, maar de 45mm Olympus f/1.8 vindt ze een fijne voor straatportretten ...

Jaimie Peeters

Jaimie Peeters

Jaimie Peeters is geboren in 1975 en woont in Amsterdam. Hij raakte zijn eerste camera aan in 2007 maar raakte pas volledig toegewijd in 2013. Sinds enkele maanden doet hij straatfotografie met grote toewijding. Hij fotografeert met een Canon 5D Mark III met 40mm pancake. Hij had een aantal Leica's en mist die nu erg. Stiekem is hij weer op zoek naar zo'n soort camera. Hij is professioneel mode- en portretfotograaf, maar zou het liefst elke dag straat- en documentairefotografie willen doen ...

Jeske Giesen

Jeske Giesen

Jeske Giesen is geboren in 1974 en woont in Boxtel. Zij fotografeert 15 jaar waarvan ze de laatste 2 jaar ook aan straatfotografie doet. Ze raakte pas echt gemotiveerd na het volgen van een workshop straatfotografie van Fokko Muller. Op straat gebruikt ze een Fuji X20 en haar telefoon. Ze zegt: “De wereld op straat is zo leuk, als je hem eenmaal door hebt…”

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

Ik hou van gewoontes van mensen, en die observeer ik graag ...

René Beekvelt

René Beekvelt

René Beekvelt geboren op 26 maart 1959 te Amsterdam. Nu woonachtig te Edam. Sinds 2007 houd ik mij bezig met straatfotografie.  In het begin zwart-wit analoog Minolta Dynax-4,  maar door de hoge kosten ben ik overgestapt op digitaalNikon D3100 en vervolgens D3300. Ik ben zeer visueel in gesteld....

 

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie?

Ik doe aan straatfotografie, omdat ik er veel plezier aan beleef en voldoening uithaal.

Pim Geerts

Pim Geerts

Pim Geerts woont in Utrecht en is geboren in 1980. Hij fotografeert hobbymatig vanaf 2000 en werd in 2009 professional. Voor straatfotografie gebruikt hij wat hij op dat moment bij zich heeft.  De Ricoh GR als hij bewust op pad gaat of zijn 35mm digiatle Canons als hij onderweg is naar een klus.

Vraag 1: Waarom doe je straatfotografie? 
Ik ben visueel ingesteld en heb geleerd snel te reageren op dingen om me heen.