@streetrepeat op Instagram van Julie Hrudová

Interessant initiatief van Julie Hrudová op Instagram: @streetrepeat.

We vroegen Julie hoe ze bij dit idee kwam en hoe ze de foto's bij elkaar krijgt:

"Streetrepeat komt voort uit een déja vu gevoel bij veel foto’s. Het werk van andere fotografen is heel toegankelijk geworden via instagram en flickr, of straatfotografiefestivals. Volgens mij beïnvloeden we elkaar bewust en onbewust meer dan we denken. Ik doe vooralsnog alles zelf, thema’s spotten, foto’s zoeken, selecties maken. Het is tijdrovend, maar soms gaat het onverwacht snel. Dan vind ik bijvoorbeeld meerdere thema’s bij een enkele fotograaf.

Mensen kunnen mij wel via instagram of via mail benaderen  als ze zelf een leuk thema zien, of foto’s hebben die bij het geplaatste thema passen. Als het beeld inderdaad past dan maak ik er een instastory van. Misschien ga ik in de toekomst via die weg actief zoeken naar vergelijkbaar beeld door bijvoorbeeld een foto te plaatsen en vragen of anderen foto’s willen sturen die er op lijkt."

Check it out op Instagram.

ScreenClip @streetrepeat.png