Xandra van Rossem - De Ironie - Amsterdam

Xandra van Rossem - De Ironie - Amsterdam

Ik ben in 2013 begonnen met straatfotografie en ik fotografeer het liefst in Amsterdam. Ik volgde in 1988 een kunstopleiding in de Kinkerbuurt en na mijn opleiding werkte ik op het Rembrandtplein en altijd lopend op straat. Ik ben geboren in de jaren 70 en groeide op als tiener met de heroïne epidemie die vanuit het Nederlandse gedoogbeleid in de jaren zeventig door de toenmalige burgemeester van Amsterdam was gedoogd….

Win een originele Leuthard strap

De Thomas Leuthard strap is een begrip in de straatfotografiewereld. Met de lekkere retro look past deze camerariem erg mooi bij de hedendaagse systeemcamera's, zoals bij de Olympus OMD5 Mark II op onderstaande foto. Hij misstaat ook niet bij een DSLR of compactcamera. Op onderstaande foto zie je hem met de Olympus OMD5 Mark II.

In samenwerking met Thomas Leuthard mogen wij zo'n prachtige zwart-witte retro Leuthard strap weggeven aan een lezer van straatfotografie.nl. Kijk voor de specificaties van de straps op de strap-website van Thomas.

Het enige dat je moet doen, is in een commentaar onder deze blog aangeven waarom JIJ deze strap zou willen winnen. Straatfotografie.nl kiest de winnaar met de meest originele reden.

Vermeld duidelijk wie je bent en noem eventueel je emailadres. We kunnen niets weggeven aan een anoniem persoon :-)

Zondag 25 september a.s. is de laatste dag dat je kunt reageren!

Huishoudbeurs

Huishoudbeurs

Straatfotografie op de Huishoudbeurs in Amsterdam? Jazeker, dit soort beurzen lenen zich uitstekend voor straatfotografie.

Zaterdag 27 februari ging ik met Jeske Giesen en Jeff Krol naar de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. We namen de trein en op de stations stonden dikke rijen vrouwen met trolleys in de aanslag.  De trolleys zijn bedoeld om alle giveaways op de beurs te kunnen vervoeren. De beginnelingen nemen nog handtassen mee ...

Harry Frankhuizen - gevraagd straatportret

Harry Frankhuizen - gevraagd straatportret

Candid portret of gevraagd portret

Iedere straatfotograaf maakt wel eens een portret van één of meerdere personen op straat. Meestal ongevraagd: het candid portret. En in veel mindere mate het gevraagde portret. Waarom eigenlijk?

Bij het maken van een candid portret kan je pas na het maken van de foto beoordelen hoe het resultaat is geworden ...

Ruud van der Lubben - Marrakesh

Ruud van der Lubben - Marrakesh

En als ze nou niet gefotografeerd willen worden

Iedereen die wel eens in een Islamitisch land geweest is kan er over mee praten, het feit dat mensen niet gefotografeerd willen worden.

Voor een straatfotograaf kan dit behoorlijk lastig zijn, uiteindelijk is het jouw doel ( en misschien ook wel een beetje je taak )  om die mensen vast te leggen, maar dan moeten ze natuurlijk wél willen

Even voorstellen

Even voorstellen

Even voorstellen.

Ik ben Fokko Muller. Geboren en getogen in Rotterdam. Getrouwd met Trudeke en verwend met twee heerlijke kinderen Sven en Britte. Na omzwervingen via Zoetermeer, Westerbork en Emmen woon ik sinds vier maanden in Zwolle in een fijn appartement. Mijn hoofdsponsor is een softwarebedrijf waar ik als business consultant werk. Mijn hart ligt bij de fotografie met een mega voorkeur voor straatfotografie.

Nieuwe start voor straatfotografie.nl

Nieuwe start voor straatfotografie.nl

Een nieuwe start voor straatfotografie.nl !

In 2012 begon Roderick Eeninkwinkel de website straatfotografie.nl. Er verschenen regelmatig interessante blogs en de website bood informatie over straatfotografie. De Facebook pagina en twitteraccount werden door veel liefhebbers van straatfotografie gevolgd.

Het laatste half jaar werd het helaas stil op de website en op de sociale media. Dat gaat vanaf NU veranderen!